Maatwerk, daar staan wij voor

Sinds 1996 leveren wij zowel voor de particuliere als zakelijke markt maatwerk meubelen en interieurs van hoge kwaliteit. Nadat wij uw specifieke wensen in kaart hebben gebracht, zorgen onze specialisten voor de productie én de plaatsing van de verschillende onderdelen. Natuurlijk wordt elke stap in goed overleg met u genomen. A&F interieurbouw is VCA* gecertificeerd .

A&F interieurbouw: flexibel en laagdrempelig.

 
 

Maatwerk

In onze eigen werkplaats maken onze vakmensen alles voor u op maat. Door op locatie in te meten zorgen wij ervoor dat alles past.  

Kwaliteit

Onze vakmensen gaan alleen voor het allerbeste! Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen maken wij onze meubelen duurzaam.

Flexibel

Door onze korte communicatielijnen kunnen wij snel en flexibel reageren op veranderende omstandigheden en zorgen we altijd voor het beste resultaat

 

 

 

 

 

Duurzaam ondernemen

Naast het toepassen van kleine energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting, isolatieglas en het gebruik van duurzame grondstoffen voor de productie van meubelen heeft A&F interieurbouw geïnvesteerd in de toekomst door te kiezen voor groene energie. Bij de verduurzaming is gekozen voor een milieuvriendelijke biomassakachel welke als brandstof houtpellets gebruikt. Houtpellets zijn CO2 -neutraal omdat bij de verbranding van houtpellets evenveel CO2 vrijkomt als de boom gedurende zijn groei heeft opgenomen uit het milieu. Hout verbrandt als duurzame grondstof CO2-neutraal. Sinds de ingebruikname van deze installatie is er geen gas meer nodig om het bedrijfspand te verwarmen. In 2020 zijn er zonnepanelen op het dak van de werkplaats geplaatst.

Ontwerp

U kunt bij ons terecht met een eigen ontwerp of met het ontwerp en tekeningen van een architect. Samen kijken wij dan naar de mogelijkheden om het ontwerp tot werkelijkheid te brengen. Soms kan een ontwerp dat erg mooi is helemaal niet praktisch of functioneel zijn. Door mee te denken in oplossingen kunnen wij door middel van de juiste keuze in materialen toch constructief kwalitatieve meubelen maken zonder dat het ten koste gaat van het  ontwerp.

Ook kunnen wij u helpen zonder ontwerp. Door middel van een kennismakingsgesprek kunnen wij uw eisen en wensen in kaart brengen en daaruit een voorstel doen. Door onze jarenlange ervaring weten wij de wensen van onze klanten goed te vertalen naar een mooi en functioneel ontwerp. Door ook op locatie te kijken en te komen inmeten zorgen wij ervoor dat het meubel goed past in uw huidige situatie.

Werkvoorbereiding

Wij maken gebruik van de nieuwste software op het gebied van interieurontwerp en interieurproductie.

Imos is een driedimensionaal meubelconstructiepakket, gebaseerd op AutoCAD. Daar waar een AutoCAD-tekening slechts bestaat uit een verzameling losse lijnen, identificeert imos objecten en panelen waarmee snel en efficiënt een 3D model van een meubel geconstrueert wordt.

Met de gedetailleerde rendermogelijkheden van imos wordt in een handomdraai een realistische weergave gecreëerd van een meubel.  Ook wanden, deuren en ramen  kunnen in het programma getekend worden. Alles om u een zo realistisch mogelijk beeld van het meubel te geven.

Het programma genereerd vanuit het 3D-model alle benodigde productie-informatie zoals zaaglijsten waardoor er dus geen onderdelen over het hoofd worden gezien.

 

Productie

Zodra de werktekening goedgekeurd is gaat het meubel in productie. In combinatie met ons grotendeels geautomatiseerde machinepark, kunnen wij zo zeer efficiënt en duurzaam werken. En dat betekent voor u een sneller resultaat en een lagere prijs.

 

CNC Machine

A&F interieurbouw heeft vanaf oktober 2013 de beschikking over een nieuwe CNC machine. Een BIESSE type ROVER BG 1667 Edge. Deze machine heeft een werkbereik van 6735 x 1650 x 200 mm. en beschikt o.a. over een 5-assige freesmotor en een kantenaanlijmunit. Door deze kantenaanlijmunit kunnen ronde vormen makkelijk afgeplakt worden met kantenband

 

Kantenlijmmachine

In 2019 is een nieuwe kantenlijmmachine aan het machinepark toegevoegd. Deze machine heeft de beschikking over de hot air technologie welke de echte nulvoeg kan creëren. Warme perslucht laat bij de Hot-Airmethode de bovenlaag van het band smelten wat zorgt voor een naadloos resultaat. Bij een nulvoeg is er geen voeg zichtbaar, er is geen lijm meer nodig, dus geen lijmresten en het heeft een betere hechting en vochtbestendigheid van traditionele lijmen

 

 

 

 

 

 

 

Montage

Alle meubelen worden in de werkplaats door ons gemonteerd en afgewerkt. Door alles vooraf te monteren en te passen zorgen we ervoor dat we bij plaatsing op locatie niet voor verrassingen komen te staan. Eventueel kunnen onze monteurs op locatie ook nog onderdelen pasmaken. Onze monteurs gaan pas weg als u tevreden bent!

 

Deskundig en betrokken personeel

A&F interieurbouw beschikt over een team van gedreven vakmensen. Het zijn stuk voor stuk ervaren medewerkers met veel kennis van zaken. Uw nieuwe interieur is bij ons dan ook in goede handen. Omdat wij het hele proces met u doornemen – van ontwerp tot eindmontage – zijn wij precies op de hoogte van uw specifieke situatie. En door onze korte communicatielijnen kunnen wij snel en flexibel reageren op veranderende omstandigheden. Al onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd.

 

Dennie Eitens

DGA / Project begeleiding / Calculatie

d.eitens@aenfinterieurbouw.nl

Roelof van Steenwijk

Project begeleiding / calculatie

roelof.van.steenwijk@aenfinterieurbouw.nl

Erik Roossien

Werkvoorbereiding

erik.roossien@aenfinterieurbouw.nl

Anneloes Bakker

Werkvoorbereiding

anneloes.bakker@aenfinterieurbouw.nl

Gert Jan van der Hoek

Calculatie

gj.vander.hoek@aenfinterieurbouw.nl

Jacob Tjalma

Werkplaatschef / CNC

jacob.tjalma@aenfinterieurbouw.nl

Mirjam Veenstra

Receptie / Administratie

administratie@aenfinterieurbouw.nl

Nieuwsgierig naar onze mogelijkheden?