Maatwerk, daar staan wij voor

 

Sinds 1996 leveren wij zowel voor de particulier als zakelijke markt maatwerk meubelen en interieurs van hoge kwaliteit. Nadat wij uw specifieke wensen in kaart hebben gebracht, zorgen onze specialisten voor de productie én de plaatsing van de verschillende onderdelen. Natuurlijk wordt elke stad in goed overleg met u genomen. A&F Interieurbouw is VCA* gecertificeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaam ondernemen

 

Naast het toepassen van kleine energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting, isolatieglas en het gebruik van duurzame grondstoffen voor de productie van meubelen heeft A&F interieurbouw geïnvesteerd in de toekomst door te kiezen voor groene energie. Bij de verduurzaming is gekozen voor een milieuvriendelijke biomassakachel welke als brandstof houtpellets gebruikt. Houtpellets zijn CO2 -neutraal omdat bij de verbranding van houtpellets evenveel CO2 vrijkomt als de boom gedurende zijn groei heeft opgenomen uit het milieu. Hout verbrandt als duurzame grondstof CO2-neutraal. Sinds de ingebruikname van deze installatie is er geen gas meer nodig om het bedrijfspand te verwarmen. In 2020 zijn er zonnepanelen op het dak van de werkplaats geplaatst.

Ontwerp

 

Bij ons kunt u terecht met uw eigen ontwerp of het ontwerp van een architect. Samen bespreken we de mogelijkheden om het ontwerp tot werkelijkheid te maken. Soms is een mooi ontwerp niet praktisch of functioneel. Door oplossingsgericht te denken en de juiste materialen te gebruiken, kunnen wij kwalitatieve meubels maken die zowel constructief als esthetisch zijn.

 

Ook als u geen ontwerp heeft, helpen wij u graag. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen wij uw eisen en wensen in kaart en doen wij een voorstel. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij uw wensen vertalen naar een mooi en functioneel ontwerp. Door ter plaatse te kijken en in te meten, zorgen wij ervoor dat het meubel perfect past in uw huidige situatie.

Werkvoorbereiding

Wij beschikken over geavanceerde software voor interieurontwerp en -productie. Met Imos, een meubelconstructiepakket gebaseerd op AutoCAD, kunnen wij objecten en panelen identificeren om snel en efficiënt een 3D-model van een meubel te construeren. Dit is een enorme stap vooruit ten opzichte van traditionele AutoCAD-tekeningen die slechts bestaan uit losse lijnen. Dankzij de gedetailleerde rendermogelijkheden van Imos kunnen we in een handomdraai een realistische weergave van het meubel creëren, inclusief wanden, deuren en ramen, om u een zo nauwkeurig mogelijk beeld te geven. Bovendien genereert het programma alle benodigde productie-informatie, zoals zaaglijsten, vanuit het 3D-model, waardoor geen enkel onderdeel over het hoofd wordt gezien. Met deze geavanceerde software zorgen wij ervoor dat het ontwerp van uw meubel perfect is en efficiënt wordt geproduceerd.

 

    

Productie

 

CNC Machine

Sinds oktober 2013 beschikt A&F Interieurbouw over een nieuwe CNC-machine, namelijk de BIESSE ROVER BG 1667 Edge. Deze machine heeft een groot werkbereik van 6735 x 1650 x 200 mm en beschikt over verschillende functies, zoals een 5-assige freesmotor en een kantenaanlijmunit. Met deze laatste functie kunnen ronde vormen eenvoudig worden afgewerkt met kantenband. Het gebruik van deze machine stelt ons in staat om efficiënter en nauwkeuriger te werken, waardoor we onze productietijd kunnen verkorten en tegelijkertijd de kwaliteit van onze producten kunnen verbeteren.

Kantenlijmmachine

In 2019 is ons machinepark uitgebreid met een nieuwe kantenlijmmachine die beschikt over de nieuwste hot air technologie. Met deze methode kan een echte nulvoeg worden gecreëerd, waarbij de bovenlaag van het kantenband smelt door middel van warme perslucht. Dit resulteert in een naadloos eindresultaat zonder zichtbare voegen. Doordat er geen traditionele lijm meer nodig is, zijn er ook geen lijmresten en biedt het een betere hechting en vochtbestendigheid.van uw meubel perfect is en efficiënt wordt geproduceerd.

Platenmagazijn

A&F Interieurbouw is altijd op zoek naar manieren om het productieproces te verbeteren en de kwaliteit van de producten te waarborgen. Daarom zijn we trots om onze nieuwste aanwinst te presenteren: het Duivestein automatisch platenmagazijn. Dit moderne systeem biedt plaats aan grote hoeveelheden plaatmateriaal en zorgt ervoor dat dit materiaal snel en efficiënt kan worden opgevraagd en verwerkt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook ruimte en kosten. Bovendien draagt het bij aan een veiligere werkomgeving.

‘Met ons moderne en geautomatiseerde machinepark, kunnen wij zeer efficiënt en duurzaam werken’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Montage

 

Wij monteren en werken alle meubelen af in onze eigen werkplaats. Door de meubelen vooraf te monteren en te passen, voorkomen we verrassingen tijdens de plaatsing op locatie. Indien nodig kunnen onze monteurs op locatie ook onderdelen op maat maken. Onze monteurs vertrekken pas als u tevreden bent over het resultaat!

 

Ons team

 

A&F interieurbouw beschikt over een team van gedreven vakmensen. Het zijn stuk voor stuk ervaren medewerkers met veel kennis van zaken. Uw nieuwe interieur is bij ons dan ook in goede handen. Omdat wij het hele proces met u doornemen – van ontwerp tot eindmontage – zijn wij precies op de hoogte van uw specifieke situatie. En door onze korte communicatielijnen kunnen wij snel en flexibel reageren op veranderende omstandigheden. Al onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd.

Dennie Eitens

DGA / Project begeleiding / Calculatie

d.eitens@aenfinterieurbouw.nl

Roelof van Steenwijk

Project begeleiding / calculatie

roelof.van.steenwijk@aenfinterieurbouw.nl

Erik Roossien

Werkvoorbereiding

erik.roossien@aenfinterieurbouw.nl

Anneloes Bakker

Werkvoorbereiding

anneloes.bakker@aenfinterieurbouw.nl

Jacob Tjalma

Werkplaatschef / CNC

jacob.tjalma@aenfinterieurbouw.nl

Mirjam Veenstra

Receptie / Administratie

administratie@aenfinterieurbouw.nl

Aanwezig: dinsdag t/m vrijdag van 9:00-16:00 uur